Съдят бивш шеф на антимафиоти за разгласяване на държавна тайна

Съдят бивш шеф на антимафиоти за разгласяване на държавна тайна
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Великотърновският окръжен съд даде ход на делото срещу бившия началник на териториалното звено за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров.

Тодоров е обвинен за разгласяване на държавна тайна, съобщиха БНР и БТА.

В 11.00 часа прокурорът по делото Валентин Вълков започна да чете обвинителния акт от 108 страници.

За седем заседания по делото са призовани над 100 свидетели и вещи лица, а съдът отхвърли искането процесът да бъде при закрити врата.

Само материалите с гриф „Поверително“ ще бъдат разгледани на закрити заседания, тъй като разследването срещу Тодоров бе засекретено, а досега не е известно по какви случаи той е изнасял информация и злоупотребявал с поста си.

Орлин Тодоров беше задържан на 11 март 2011 г. във Велико Търново, като в продължение на една година му бе наложена постоянна мярка „задържане под стража“, след което беше пуснат под домашен арест, а впоследствие и освободен под гаранция.

Обвиненията срещу него са за разгласяване на информация по досъдебни производства, представляващи държавна тайна, както и за злоупотреби със служебно положение, като е склонявал други длъжностни лица да нарушават своите задължения по досъдебни производства.

#Великотърновски окръжен съд #Орлин Тодоров #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници