6500 полицаи охраняват Меркел в Атина

6500 полицаи охраняват Меркел в Атина
Германският канцлер Ангела Меркел ще се срещне с премира на Гърция Андонис Самарас във вторник в Атина. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Около 6500 полицаи и бойци от специалните сили за борба с безредиците ще бъдат в пълна готовност за посещението на германския канцлер Ангела Меркел в Атина във вторник.

Още с пристигането преди обед на Меркел, чиято визита ще продължи около 6 часа, кварталът около централния площад „Синтагма“ ще бъде затворен за движение и ще бъдат поставени заграждения, които няма да позволяват достъпа на пешеходци до района, съобщи полицейски източник пред АФП, цитирана от БГНЕС.

Освен това над центъра на града ще патрулира хеликоптер.

Предполага се, че демонстрациите, планирани от крайно лявата партия „Сириза“ и синдикатите, ще бъдат пренасочени към други райони.

Освен това в центъра ще бъдат разположени 5 водометни оръдия, които да бъдат използвани в случай на нужда, добавя полицията.

Гърция ще преживее шеста поредна година на рецесия през 2013 г. с очаквано свиване на Брутния вътрешен продукт (БВП) с 4%.

Държавата разчита за оцеляването си и запазването на единната европейска валута на помощ от Тройката кредитори – ЕС, МВФ и ЕЦБ.

Посещението на Ангела Меркел е ключово, тъй като Германия е един от основните й кредитори, а и като лидер на ЕС заедно с Франция мнението й е особено тежко при решенията за страната, отпушила дълговата криза в еврозоната.

#Гърция #Атина #Ангела Меркел #Германия #Канцлер на Германия #ЕС #ЕЦБ #МВФ #еврозона #дългова криза #полиция #безредици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници