Политически проект на Румен Радев може да се появи преди изтичане на мандата му

Политически проект на Румен Радев може да се появи преди изтичане на мандата му
A A+ A++ A

Тази седмица беше толкова наситена със събития, че ще бъде трудно да отличим най-важното от тях. След посещението на делегация водена Дерек Шолей от Държавния департамент, редица официални български лица вече започнаха да определят струпването на руски войски по границата с Украйна като предизвикателство пред българската и европейската сигурност. Конституционният съд даде зелена светлина на правосъдния министър да иска отстраняването на главния прокурор. Премиерът Кирил Петков пък предаде в главна прокуратура папка със събрани журналистически материали свързани с 19 лица, които според него са замесени в криминални и икономически престъпления. Освен проверка през Google, сега и МВР ще трябва да работи по тези факти, тъй като от обвинението обявиха, че ще препратят папката във ведомството на Бойко Рашков за събиране на доказателства. Може ли това да пренареди политическият пъзел?

"Да се отива в прокуратурата със списък от хора, взети от Google, е малко несериозно от страна на премиер. Много по-важни въпроси за българите не се решават от правителството, то говори за имена, изнесени от Google, не толкова за постоянно нарастващите цени на стоките. Това поведение ще дведе до намаляване на електоралната подкрепа. Нужен е баланс между социалните въпроси и останалите теми, това сега не се вижда", това каза в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS социологът Евелина Славкова.

Тя прогнозира, че ако цените продължават да се повишават, социалното напрежение ще нараства. 

"Това правителство най-вероятно няма да изкара пълен мандат, ново правителство може да има в рамките на този парламент", смята Славкова.

Тя не изключи възможността да има и преговори между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ, въпреки списъка. Социологът подчерта, че в политиката не всичко е толкова лично, колкото изглежда.

"Трябва да се има предвид, че хората приемат това правителство като проект на президента Радев и той ще се опита да се дистанцира от него", отбеляза тя.

Социологът смята, че нов проект на Радев може да се появи преди изтичането на мандата му и по всяка вероятност ще бъде с лява насоченост.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници