Рашков: За ремонт на язовир без водна площ са ползвани водолази (ВИДЕО)

Рашков: За ремонт на язовир без водна площ са ползвани водолази (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Работим по случаи, свързани с автомагистралите, със свлачищата, с язовири, в които са правени ремонти, включително и на такива без водна площ, в които обаче са ползвани водолази, както и други подобни прелюбопитни случаи. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков пред журналисти. Той обеща скоро и нови разкрития около магистрала Хемус и по-конкретно по Лот 5. Именно това е отсечката, по която МВР твърди, че са платени авансово суми, които после са изтеглени в чували, сакови и торбички от банка.

Рашков говори след заседанието на междуведомствената комисия по бедствията и авариите, на която той е председател. Рашков обяви, че днес комисията е гласувала отпускането извънредно на  5 057 088 лв. от резерва на Министерство на финансите за възстановяване на пътя в района на Тешел, Триград, Кестен в община Девин.  Единственият път в района е непроходим, след проливните дъждове, които причиниха свлачище. 

Положението в района е бедствено, каза Рашков. Той уточни, че това ще е първоначалната отпусната сума. След приемането на бюджета, сумата ще се увеличи. Рашков не отговори в какъв срок ще се поправи пътя и прехвърли отговорността на кмета на Девин, който трябва да отговаря за ремонта.

Вътрешният министър използва събитието, свързано с междуведомствената комисия, за да отговори и на други въпроси. Той обяви, че прокуратурата все още не му е изпратила списъка с 19-те имена, които премиера Кирил Петков занесе в прокуратурата. Веднага след разпита на министър-председателя, държавното обвинение обяви, че ще пита МВР какво знае за хората от премиерския списък.

Рашков обяви, че се работи и по разследванията за Булгаргаз, за ПАВЕЦ Чаира, за автомагистрала Хемус.

 

#Бойко Рашков #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници