Победителят Чавес протегна ръка към опозицията

Победителят Чавес протегна ръка към опозицията
Привърженици на президента Уго Чавес ликуват по време на речта му след победата на президентските избори в неделя. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Венецуела Уго Чавес протегна ръка към опозицията, призовавайки за национално единство в разделената страна, след победата си в президентските избори в неделя.

Действащият президент е подкрепен от 54,42% от гласувалите, докато съперникът му от опозицията Енрике Каприлес е получил подкрепата на 44,97% от гласовете.

В реч пред хиляди свои ликуващи поддръжници от балкона на сградата на президентската си резиденция „Мирафлорес“ Уго Чавес изпя националния химн и обеща да бъде по-добър президент след победата над опонента си от опозицията Енрике Каприлес, предадоха АФП и БГНЕС.

„Да живее Венецуела! Да живее братството!“, извика развълнувано левият лидер, който спечели нов шестгодишен мандат след близо 14 години на власт.

„Битката беше идеална и победата беше идеална. Искам да включа всички, дори части от опозицията“, посочи облеченият в червена риза Уго Чавес след най-добрия резултат на опозицията на избори срещу левицата.

Размахвайки меча на героя от войните за независимост на Венецуела Симон Боливар, венецуелският президент обеща да продължи социалистическата революция, която отблъсна опонентите му в страната и в чужбина.

„Венецуела ще продължи своя поход към демократичен социализъм на XXI век. Обещавам да бъда по-добър президент, отколкото бях в тези няколко години“, заяви още Уго Чавес.

#Енрике Каприлес #президентски избори #президент на Венецуела #Уго Чавес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници