Радев стрелна по кабинета: Не му е лесно, но очаквам да е много по-открит и прозрачен

Радев стрелна по кабинета: Не му е лесно, но очаквам да е много по-открит и прозрачен
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев коментира работата на кабинета "Петков". Президентът присъства на връчването на дипломите на новозавършилите лекари от Медицинския факултет към МУ-София.

"Правителството работи в една изключително трудна ситуация - каскада от кризи и много тежко наследство от предишното управление. Илюзия е да мислим, че демокрацията и правовият ред ще бъдат възстановени изведнъж. Това ще отнеме време, процесът е труден. Грешките и разочарованията са неизбежни, но между президентството и изпълнителната власт има конструктивно сътрудничество", заяви Радев.

"Аз очаквам правителството да бъде много по-открито, да бъде прозрачно и принципно когато взима решения и действа, за да снеме всякакви съмнения за задкулистни решения", допълни Радев.

По отношение на случващото се с "Булгаргаз" президентът повтори, че очаква прозрачни действия от страна на правителството. Очаквал и информация от ДАНС и от КЕВР.

По отношение на "златните поспорти":

"Това е една порочна практика, която трябва да се преустанови. Аз съм оторизирал г-жа Йотова да подписва тези документи. От страна на Президенството този процес е прозрачен още повече г-жа Йотова инициира допълнителни обратни проверки на документите, които постъпват към нас", обясни държавният глава.

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници