МВФ понижава прогнозата си за световния икономически растеж

МВФ понижава прогнозата си за световния икономически растеж
Международният валутен фонд ще преразгледа към спад с 0,1% до 3,3% прогнозата си за растежа на световната икономика през 2013 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Международният валутен фонд ще преразгледа към спад с 0,1% до 3,3% прогнозата си за растежа на световната икономика през 2013 г.

Британското радио Би Би Си съобщи, че официалният доклад на МВФ с новата оценка за темпа на растеж на световната икономика ще бъде публикуван през идните пет дни, предаде „Дневник".

През тази седмица при приключването на мисията на МВФ в София стана известно, че фондът завишава прогнозата си за растежа на България през тази година от 0,8% на 1%.

Според изтеклата информация, цитирана и от „Ройтерс", за 2013 г. очакванията на МВФ са за увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП) на всички страни на планетата също с по-слаб темп - с 3,6% вместо с очакваните досега 3,9%.

Според експертите на МВФ през тази година в еврозоната ще има икономически спад и БВП на страните, въвели единната валута, ще се свие с 0,4%. През 2013 г. обаче еврозоната ще възобнови растежа си, който се очаква да 0,2%.

Икономическият растеж на Китай вероятно също ще се забави през 2013 г. до 8,2% в сравнение с прогнозираните по-рано 8,4 на сто.

За Бразилия се очаква увеличение на БВП с 4% през 2013 г., а за Индия - с 6%.

За 2013 г. очакванията на фонда са за увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП) на всички страни на планетата също с по-слаб темп - с 3,6% вместо с очакваните досега 3,9%.

#МВФ #икономически растеж #БВП #Китай #Бразилия #Индия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници