Петков към Дончев: Многото проблеми в държавата се дължат на управлението на ГЕРБ

Петков към Дончев: Многото проблеми в държавата се дължат на управлението на ГЕРБ
A A+ A++ A

"Планът е предаден на Европейската комисия и в момента се разглежда. Той претърпя много промени, особено в енергетиката, защото, както знаете, ние сме много зависими от Русия." 

Това съобщи министър-председателят на България - Кирил Петков. Той отговаря на въпроси зададени от народни представители в Народното събрание. Депутатът от ГЕРБ - Томислав Дончев го попита кога Планът за възстановяване и устойчивост ще бъде готов и одобрен.

"В плана, който заварихме, българската енергийна зависимост беше под въпрос. За много малко време ние съумяхме да представим един добър План за възстановяване, който да включва и зелената енергия", коментира Петков.

Дончев се възползва от правото си на реплика и заяви, че това е първият План, който никой не е виждал преди да бъде изпратен в Европейската комисия.

"Моля да го направите достояние до българската общественост", каза Дончев.

Петков му отговори, че е по-добре да се изчака, отколкото да се бърза и многото проблеми се дължат на управленито на ГЕРБ.

„Ще говорим с всяка една община, която има нужда от помощ за плащане на тока. Направихме оперативно заседание на НС и решихме, че ще създадем работна група, която да установи какви средства трябват на общините. Когато видяхме примери като този в София - с различните цени на осветлението, ние се стреснахме дали тези общини наистина имат нужда от допълнителни пари. Държавата няма средства, взимаме ги от данъкоплатците и ги преразпределяме". Това заяви премиерът Кирил Петков от парламентарната трибуна в отговор на въпрос как и дали ще се помогне на общините, които са въвели ограничения за тока. 

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници