Слави Бинев заподозря общ сценарий на ГЕРБ и БСП за АЕЦ „Белене"

Слави Бинев заподозря общ сценарий на ГЕРБ и БСП за АЕЦ „Белене"
Проектът АЕЦ „Белене" е икономически ефективен, смята лидерът на партия ГОРД Слави Бинев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проектът АЕЦ „Белене" е икономически ефективен, смята лидерът на партия ГОРД Слави Бинев.

Като евродепутат той обяви в ефира на БНР, че Европа е „за" втората атомна централа.

По думите му, проектът трябва да бъде реализиран с мажоритарно държавно участие или законодателно да бъде гарантирано, че бъдещият частен собственик ще продава електроенергия на вътрешния пазар на по-ниски цени.

Слави Бинев обаче съзря съвместен сценарий между ГЕРБ и БСП, при който се създава конфликт между българската страна и изпълнителя на оборудването за България, който представя непосилен иск към НЕК.

„Разбира се, се взимат мерки още от времето на Тройната коалиция, сериозните инвеститори да се отстранят от проекта. Така че сключването на договора с офшорен инвеститор да изглежда като спасителна операция. Изборът на офшорен инвеститор се узаконява чрез референдум, услужливо подет от опозицията, но подкрепен от управляващите. Това кара хората да си мислят в съвсем друга посока," коментира Слави Бинев.

Според депутата от ДСБ Иван Иванов управляващите със своите хаотичните действия по проекта АЕЦ „Белене" не дават яснота какво възнамеряват да направят.

„Бойко Борисов иска да бъде всеяден по отношение на българските избиратели. Той разбира, че отиването с ясна позиция към следващите избори и, преди това, позиция по отношение на референдума, може да отнеме гласове хора, които по различни причини подкрепят тази идея. С фалшивия сигнал, че започват преговори с потенциални инвеститори, стремежът е тези хора да бъдат отново привлечени към ГЕРБ с мисълта, че ГЕРБ прави всичко възможно да доведе към успешен край проекта АЕЦ „Белене"," поясни Иван Иванов.

Лидерът на РЗС Яне Янев пък се включи в дискусията с мнението, че референдумът ще бъде провал за БСП.

„Считам, че, ако се проведе референдум, той ще бъде тотален, огромен погром, провал за БСП. Те ще получат по-малко гласове, отколкото подписа са събрали," категоричен е Яне Янев.

#АЕЦ „Белене" #Слави Бинев #ГОРД #НЕК #ГЕРБ #БСП #ДСБ #Иван Иванов #референдум #Яне Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници