Петков: Бюджет 2022 е на растежа! Сметките за ток през февруари ще са значително по-ниски

Петков: Бюджет 2022 е на растежа! Сметките за ток през февруари ще са значително по-ниски
A A+ A++ A

Премиерът Кирил Петков заяви, че Бюджет 2022 е на растежа. Днес министрите обсъдиха основния финансов закон на държавата на онлайн заседание.

2.5% ще бъде дефицитът без ковид мерките, а с тях 4,1%. Това означава, че бюджетът финансира изцяло инвестициите, иначе би бил в излишък. Тази година ще инвестираме много сериозно, 8,2 млрд. в капиталови инвестиции, отделно инвестираме в човешки капитал, обясни Петков.

За пръв път ще имаме безплатни детски градини и ясли, ще инвестираме 70 млн. лв. в нови градини, в по-високи заплати на учители, в социална политика - няма да има пенсионер под линията на бедност, каза още премиерът.

Петков засегна и част от горещите теми от последните дни.

За цените на тока премиерът каза, че фактурите през февруари ще бъдат значително по-ниски, защото ще включат компенсациите за декември и януари.

Уволнението на съществуващото управление на "Булгаргаз" е, защото вярваме, че хората там не са си изпълнили задачата по правилния начин. Водим разследване и сме сигурни, че част от решенията, които са взели, резултират във високите цени на газа, подчерта Петков.

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници