ГДБОП атрестува шефа на пътната агенция

ГДБОП атрестува шефа на пътната агенция
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Шестима души, сред които и началникът на Агенция „Пътна инфраструктура" Александър Кьосев са били задържани след операция на ГДБОП, съобщиха от МВР.

Използвайки служебното си положение, те са осуетявали извършването на проверки от мобилните групи за събиране на дължими държавни пътни такси, с което служителите са ощетявали републиканския бюджет.

В хода на акцията на ГДБОП е извършена проверка на извънгабаритен превоз, организиран от фирма, при което е установено разминаване с над 40 тона в теглото, отразено в издаденото от Дирекция „Пътни такси и разрешителни за специално ползване на пътищата" разрешително.

Полицейска операция в София е проведена от отдел „Корупция" и отдел „Разследване" на ГДБОП, по сигнал на Агенция „Пътна инфраструктура", със съдействието на служители от секторите за борба с организираната престъпност в Русе, Хасково, Плевен и Благоевград и под ръководството на Софийска градска прокуратура,.

Шестимата души са задържани за 24 часа и срещу тях ще бъде повдигнато на обвинения. На петима от тях са известни само инициалите - Н.В., И.М., А.М. и М.А, информира вестник „Стандарт".

Все се още не е ясен размерът на щетите за хазната. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност продължава.

#Агенция „Пътна инфраструктура" #ГДБОП #корупция #Александър Кьосев #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници