Ексклузивно: Убийството е само началото в пищната екранизация на „Смърт край Нил“ по Агата Кристи

Ексклузивно: Убийството е само началото в пищната екранизация на „Смърт край Нил“ по Агата Кристи
A A+ A++ A

Този октомври едно от най-емблематичните произведения на ексцентричната Агата Кристи оживява на голям екран и обещава зрелищна интерпретация, която обединява драма и мистерия в един разтърсващ убийствен сюжет.

„Смърт край Нил“ е вдъхновен от един от най- известните романи на английската писателка, издаден за първи път през 1937 г. и част от поредицата с детектив Еркюл Поаро – един от най-обичаните класически образи в криминалния жанр. Изключителната динамика и напрежение се усещат още в първия трейлър на дългоочакваната продукция. Зрителите стават съпричастни с египетското приключение на легендарния Еркюл Поаро, което от красиво, авантюристично преживяване се превръща в ужасяваща история за разкриване на безскрупулен убиец.

Идиличният меден месец на млада влюбена двойка е разбит от безмилостно убийство, а извършителят става най-страховития кошмар за всички, част от бляскавото пътешествие с параход по мистичните води на река Нил. Тази зловеща приказка за обсебваща любов и необратимите последици от нея, предлага епичен развой от опасности и шокиращи обрати, които ще държат публиката в напрежение до самия край. И всичко това, придружено от изтънченото и ексцентрично присъствие на детектив Еркюл Поаро и неговия зорък поглед.

Както главната роля на Поаро, така и тази на режисьор в „Смърт край Нил“ са поверени на номинирания за „Оскар“ Кенет Брана (Тор: Богът на гръмотевиците, Убийство в Ориент експрес, Пепеляшка), а сценарист на филма е Майкъл Грийн. Звездният каст на продукцията събира на едно място още уникалната Гал Гадот, Арми Хамър, Роуз Лесли, Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Том Бейтман, Летиша Райт и др.

На 18 януари знаменитият детектив Еркюл Поаро се завръща на големия екран в предвожданата от Кенет Брана дългоочаквана екранизация на едно от най-емблематичните и обичани произведения на легендарната майсторка на криминални мистерии Агата Кристи – „Смърт край Нил“.

Обединяващ драма и трилър-мистерия в един разтърсващ сюжет, филмът ще ни качи на борда на парахода „Карнак“ и ще ни отведе по мистичните и величествени води на река Нил на незабравимо и вълнуващо пътешествие, в което идиличната ваканция на Поаро е прекъсната от жестоко убийство. Убийството обаче е само началото! Всеки пасажер има мотив, всеки заподозрян крие тайна.

Редица опасности и поредица шокиращи обрати ще държат зрителитев киносалоните в напрежение до самия край и само ненадминатият Еркюл Поаро може да открие истината. А тя е неочаквана, шокираща и брутална, и разкрива какви са смъртоносните последици от емоционалния хаос, предизвикан от пронизващата и обсебваща любов. Новият трейлър на „Смърт край Нил“ ни запознава с основните действащи лица в историята и ни потапя в уникалната атмосфера на заснетата на 65mm филмова лента величествената продукция, чийто амбициозен размах може да бъде усетен в пълнота единствено на големия екран.

Режисьор и изпълнител на главната роля на Еркюл Поаро в Смърт край Нил е номинираният за „Оскар“ Кенет Брана (Тор: Богът на гръмотевиците, Убийство в Ориент експрес, Пепеляшка). Впечатляващият звезден актьорски състав на филма включва Гал Гадот, Арми Хамър, Роуз Лесли, Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Том Бейтман, Летиша Райт, Али Фазал, Доун Френч, Ема Маки, Софи Оконедо, Дженифър Сандърс и др.

Сценарист на Смърт край Нил отново е Майкъл Грийн, по адаптация на едноименния роман на Агата Кристи.

Продуценти са Кенет Брана, Джуди Хофлунд, Ридли Скот, Марк Гордън, Саймън Кинбърг, Кевин Дж. Уолш.

Изпълнителни продуценти са Матю Дженкинс, както и внукът на Агата Криси Матю Причард и правнукът ѝ – Джеймс Причард.

Вижте ексклузивно българсите плакати към филма:

 

Разплитаме мистерията със „Смърт край Нил“ от 18 януари само в кината.

 

#„Смърт край Нил“ по Агата Кристи #„Смърт край Нил“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници