Бивш гръцки зам.-министър се обеси в дома си

Бивш гръцки зам.-министър се обеси в дома си
Според гръцки медии финансовата полиция разследва 36 бивши министри, кметове, депутати и други висши служители, а Цанис е бил един от тях. Снимка: katakolonews.wordpress.com
A A+ A++ A

Бившият гръцки депутат социалист и бивш заместник-министър на вътрешните работи в периода 1999-2001 г. Леонидас Цанис бе намерен обесен в дома си в Централна Гърция, предадоха световните агенции.

57-годишният Цанис, който е в списъка на 36 политици, заподозрени във финансови злоупотреби и данъчни измами, бил намерен от съпругата си късно вечерта в четвъртък в дома им в град Волос, съобщи полицейски представител, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Той добави, че вероятно Цанис се е самоубил, но не е оставил предсмъртно писмо.

Министърът на финансите Янис Стурнарас обяви през септември, че се води следствие за авоарите и данъчните декларации на 30-ина политици, представители на местните власти и висши служители.

Следствието трябва да разкрие и да пресече корупцията по всички равнища на властта, каза министърът.

Според гръцки медии финансовата полиция разследва 36 бивши министри, кметове, депутати и други висши служители, допълва Дарик.

Повечето от тях публично отрекоха каквато и да било замесеност в злоупотреби и заявиха, че ще се обърнат към съда, посочва АФП.

#министър на финансите на Гърция #Янис Стурнарас #Волос #Гърция #самоубийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници