Американците ще гласуват за Ромни, сочи анкета

Американците ще гласуват за Ромни, сочи анкета
Претендентът за Белия дом Мит Ромни след първия телевизионен дебат със сегашния президент Барак Обама. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двама от всеки трима американци, които са гледали първия телевизионен дебат между президента Барак Обама и Мит Ромни, са на мнение, че Ромни е надделял над демократа Обама, гласи анкета, огласена от Си Ен Ен.

Сондажът, извършен от Корпорацията за изследване на мнението „Интернешънъл" (ORC International), занимаваща се с международни маркетингови проучвания, показва, че за 67% от анкетираните победител в двубоя е Мит Ромни, предаде БГНЕС.

Едва една една четвърт от хората смятат, че в дебата е надделял действащият президент.

От 1984 г., когато за първи път е извършено такова допитване, нито един кандидат за Белия дом не е прескочил прага от 60%, заяви Кийтинг Холанд, директор на отдела за социологически анкети в Си Ен Ен.

Почти половината от хората, наблюдавали дебата, заявяват, че той не им е помогнал да решат за кого да гласуват на 6 ноември.

След словесния дуел обаче 35% от анкетираните заявяват, че ще дадат гласа си за Ромни, и само 18% - за Обама.

Според друга анкета обаче младите американци на възраст 18-25 години смятат, че след дебата стопанинът на Белия дом е увеличил преднината си с 16 процентни пункта.

Сондажът на Института за религиозни проучвания (Public Religion Research Institute), занимаващ се с общественото мнение, религия и обществени ценности, показва, че Барак Обама води пред Мит Ромни с 55% на 39%.

#Мит Ромни #Барак Обама #телевизионен дебат #Президент на САЩ #САЩ #президентски избори #6 ноември #изследване #проучване #анкета #анкетирани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници