Близо 80% от руснаците са „за“ присъдата на „Пуси Райът“, според проучване

Близо 80% от руснаците са „за“ присъдата на „Пуси Райът“, според проучване
22-годишната Надежда Толоконникова, 30-годишната Екатерина Самуцевич и 24-годишната Мария Алехина в съдебната зала. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Според 78% от руснаците присъдата от две години затвор срещу трите млади жени от пънк групата „Пуси Райът" е справедлива и дори недостатъчна, гласи публикуваният резултат от социологическа анкета.

Сондажът на независимия център „Левада", извършен през септември на основата на представителна извадка от 1600 души, показва, че 35% от анкетираните смятат присъдата за „адекватна", съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

Според 43 на сто от анкетираните присъдата за „Пуси Райът е „недостатъчна" и едва 14% смятат, че двете години затовор са прекалено тежка присъда.

Само 2% са на мнение, че пънк-молитвата на трите жени срещу руския президент Владимир Путин в московската катедрала „Христос Спасител" не е заслужавала присъда.

В понеделник Московският градски съд отложи делото на втора инстанция, защото една от младите жени съобщи, че се е разделила с адвокатите си и се е оказала без защитник.

22-годишната Надежда Толоконникова, 30-годишната Екатерина Самуцевич и 24-годишната Мария Алехина бяха осъдени на 17 август на две години затвор за хулиганство и подстрекаване към религиозна омраза

#хулиганство #религиозна омраза #Мария Алехина #Екатерина Самуцевич #Надежда Толоконникова #катедрала „Христос Спасител“ #президент на Русия #Владимир Путин #пънк молебен #„Пуси райът“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници