Увеличават с 10% заплатите на 11 000 души в културната сфера

Увеличават с 10% заплатите на 11 000 души в културната сфера
11 000 служители на министерството на Вежди Рашидов ще получат 10-процентно увеличение на заплатите си през 2013 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

11 000 служители в сферата на културата ще получат 10-процентно увеличение на заплатите, обявиха от Министерството на културата.

Ръстът на възнагражденията се предвижда в уточнения разходен таван за 2013 г., който правителството предстои да приеме на заседание на Министерския съвет.

За целта за група „Култура“ се предвижда увеличение на разходите за персонал с 5 млн. лв.

С тези допълнителни средства ще се осигури увеличение на възнагражденията както за държавните музеи и художествените галерии към Министерството на културата, така и на персонала в делегираните от държавата дейности, финансирани чрез общинските бюджети, които включват регионални музеи, художествени галерии, регионални библиотеки и всички читалища.

С това ще бъде решен сериозният проблем, свързан със заплащането на служителите в културните институти, голяма част от които се занимават и с научна дейност и издирват, проучват, съхраняват и опазват основната част от културното наследство на България, отбелязват от Министерството на културата.

#Министерство на културата #Министерски съвет #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници