Митов: Новото управление прилича на Тройната коалиция до 2009 (ВИДЕО)

Митов: Новото управление прилича на Тройната коалиция до 2009 (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Новото мнозинство е доминирано от партия, която заявява, че щяла да постига леви цели с десни инструменти. "Неизбежният извод е, че се оформя ляволиберално управление, точно каквото беше и управлението на Тройната коалиция до 2009. Тези, за които гласувахте, връщат бившата комунистическа партия и мрежите на ДС във властта. Това коментира Даниел Митов от ГЕРБ преди да бъде гласувано правителството, оглавено от Кирил Петков.

В дневния ред на днешното заседание са включени три точки - избиране на министър-председател на Република България, приемане на структура и избиране на Министерския съвет.

В събота Кирил Петков получи и върна изпълнен мандат за съставяне на кабинет на държавния глава Румен Радев.

За да бъде приет проектокабинетът "Петков" са необходими 121 гласа от народните представители.

Коалицията на "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" разполагат със 134 народни представители в новия парламент.

На извънредното заседание ще присъстват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Малко по-късно в президентството държавният глава ще приеме представителите на второто за Радев служебно правителство за тази година, което беше назначено на 16 септември.

Тържествената церемония по приемственост в изпълнителната власт ще се състои в 15:00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет.

#Митов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »