Митов: Радев се хвали с постиженията на ГЕРБ, явно е станал жертва на собствената си пропаганда

Митов: Радев се хвали с постиженията на ГЕРБ, явно е станал жертва на собствената си пропаганда
A A+ A++ A

Дано всички останали са си направили изводите, че политиката всички срещу ГЕРБ не носи позитиви на абсолютно на никого, а най-много от това страдат гражданите и държавата. Видяхме, че така наречените протестни партии не успяха да се разберат и дори задкулисно направиха така, че да няма редовно правителство, за да осигурят нов служебен кабинет, който да осигури предимство на Румен Радев на президентските избори.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по повод политическата ситуация в страната.

"В началото на този парламент настроението може би беше малко по-различно. Всички останали партии трябва да разберат, че не могат да поставят в ъгъла избирателите на най-голямата политическа партия. Ние винаги сме показвали, че сме готови на диалог. Нашите избиратели разбраха, че за всичко сме били прави и това се отразява в социологията. Прави сме за останалите партии, прави сме в това как управлявахме кризите, прави сме за служебното правителство. В момента има галопираща инфлация, която ще изяде доходите и спестяванията на хората. Това беше ясно, че ще се случи и когато това се знае, трябва да се вземат мерки, но служебното правителство не предприе нищо. Служебният кабинет провали и ваксинационната кампания. Чуждестранните инвестиции също са намалели драстично. Това са отговорите на вчерашните хвалби на президента. Той се хвали с постиженията на ГЕРБ. Явно той е станал жертва на своята пропаганда", категоричен бе той.

"Защо трябва Бойко Борисов да излиза в двубой срещу Румен Радев? Нашият лидер винаги е излизал в двубои и ги е печелил, но тези двубои винаги са били честни. Предстоящите президентски избори не мисля, че ще са такива. В момента в нашите структури по места текат номинации за кандидат-президент. Водим разговори в ГЕРБ и имаме имена, които обсъждаме с нашите партньори, но все още нямаме конкретно име. Ще видим какво ще решат нашите членове. Моето име не се обсъжда. Ако изберем достатъчно добър кандидат, който да победи Радев, не виждам каква ще е разликата да го обявим днес или след една седмица. Нашата цел е да победим Румен Радев и да бъдем първа политическа сила в парламента с достатъчен брой депутати, за да можем формираме едно стабилно управление", завърши Даниел Митов.

 

#Митов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »