Ромни заплаши да уволни Голямото пиле от държавната му служба

Ромни заплаши да уволни Голямото пиле от държавната му служба
Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Мит Ромни заплаши да уволни Голямото пиле от шоуто на държавната телевизия Пи Би Ес „Улица Сезам“. Колаж: mashable.com
A A+ A++ A

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Мит Ромни заплаши да уволни Голямото пиле от шоуто на държавната телевизия Пи Би Ес „Улица Сезам“.

По време на силното си представяне в първия си президентски дебат мормонът обеща да намали средствата за обществената телевизия.

Той призна, че харесва голямото жълто животно, но побърза да изтъкне, че кариерата му на държавен служител е към края си и му препоръча да се пробва в частния сектор, предадоха АФП и БГНЕС.

„Съжалявам, Джим. Ще спра субсидията за Пи Би Ес“, обяви републиканецът в присъствието на Джим Лерър – дългогодишният водещ на „Нюзауър“ и домакин на дебата.

„Ще спра и други неща. Харесвам Пи Би Ес. И Голямото пиле. Всъщност харесвам и теб“, продължи Мит Ромни.

Президентът Барак Обама не обърна внимание на коментара му, но общността в Туитър избухна. Редица потребители се надпреварваха да мъдрят пародийни изказвания и да претеглят решението да се уволни звездата на „Улица Сезам“.

„Скоро Мит Ромни ще бъде нападнат от банда бебета с пластмасови бейзболни бухалки! НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ ЗАПЛАШВАЙ ГОЛЯМОТО ПИЛЕ“, написа в социалната мрежа развълнуван зрител.

„Обама уби Бин Ладен. А Ромни ще вкара прав десен на Голямото пиле“, обобщи Илай Клифтън, друг потребител на Туитър.

„Вече ще знаете, че сме в рецесия, когато Голямото пиле остане без работа“, подигра се Ромео Бенет.

Други пък разпространиха снимка на намусено Голямо пиле, седнало до две деца с надпис върху картон: „Ще работя за храна“.

„Улица Сезам“ е производство на американската НПО Sesame Workshop. Шоуто е в ефир вече над 40 години. Подобни програми се излъчват в над 150 други страни.

#Мит Ромни #Барак Обама #телевизионен дебат #Демократическа партия #Републиканска партия #Президент на САЩ #САЩ #президентски избори #6 ноември

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници