Ген. Мутафчийски стана "Рицар на годината" на Ордена на Рицарите тамплиери

Ген. Мутафчийски стана "Рицар на годината" на Ордена на Рицарите тамплиери
A A+ A++ A

Ген. Венцислав Мутафчийски бе удостоен със званието "Рицар на годината" от Ордена на Рицарите тамплиери на Храма на Йерусалим - Велик приорат България. Това се случи на традиционния благотворителен бал на тамплиерите, който те организират за 14-и пореден път в навечерието на Коледа.

Така шефът на ВМА се нарежда до акад. Антон Дончев, проф. Георги Чапкънов - Чапа, проф. Генчо Начев, космонавта Георги Иванов, столичния кмет Йорданка Фандъкова и др.

Снимки от събитието публикува във Фейсбук профила си акад. Румен ралчев - Велик Приор на Ордена на Рицарите тамплиери в България.

За отличието пък съобщи Рангел Матански във фейсбук, който написа: “Защото хората имат нужда от истината. С огромен респект към всичко, което направи за всички нас днес удостоихме с наградата “Рицар на годината” един истински силен и сърдечен човек!
Благодаря, проф. Мутафчийски!"

Самият Венцислав Мутафчийски пък беше гост на сутрешния блок по бТВ.

„И в тази година, както и в миналата, особено е важна ролята на хората, които изпитват милосърдие и състрадание към останалите хора, затова аз съм изключително поласкан от тази висока чест и привилегия да бъда номиниран от този орден, който подпомага точно тези ценности“, каза шефът на ВМА

„Особено впечатление ми направи в клетвата им, има едно изречение, в което се казва че ние трябва да търсим повече истината отколкото славата и повече честта отколкото признанието", заяви генералът в ефира на телевизията.

"Аз съм бил винаги откровен с нашите сънародници, с моите колеги и абсолютно всички, това е една опасна болест, ние трябва да имаме отговорно отношение към нея и да знаем, че от нашите действия зависи дали могат да пострадат други хора“, допълни Мутафчийски.

Снимка: Фейсбук/HiLife

#ген. Венцислав Мутафчийски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »