Депутатите отказаха да слушат Борисов за АЕЦ „Белене"

Депутатите отказаха да слушат Борисов за АЕЦ „Белене"
Премиерът Бойко Борисов няма да бъде изслушван по темата за проекта АЕЦ „Белене", решиха депутатите в началото на парламентарното заседание в сряда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов няма да бъде изслушван по темата за проекта АЕЦ „Белене", решиха депутатите в началото на парламентарното заседание в сряда.

Предложението беше направено от лидера на ДСБ Иван Костов.

„Министър-председателят е длъжен да отговори дали е водил разговори за строежа на АЕЦ „Белене" зад гърба на Народното събрание," заяви Иван Костов, цитиран от БГНЕС.

Предложението беше прегласувано, но отново не беше прието от депутатите.

Във вторник ДСБ депозира в Народното събрание искане за изслушване на премиера Бойко Борисов във връзка с неизпълнение на Решение 250 от 29 март 2012 г. на правителството и Решение на НС от 29 март 2012 г. за спирането на АЕЦ „Белене".

От ДСБ заявяват, че премиерът дължи отговор защо половин година не е извършил задължителните действия за прекратяване на проекта за АЕЦ „Белене".

„Второ, защо не договори условията за окончателното му спиране. Трето, защо Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) не спря лицензирането на централата. Четвърто, водил ли е разговори за строителството на АЕЦ „Белене" зад гърба на Народното събрание след приемането на цитираните решения," питат от ДСБ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино