НА ЖИВО Премиерът Янев: Другата седмица на чиновете в клас се връщат и учениците до 8 клас

НА ЖИВО Премиерът Янев: Другата седмица на чиновете в клас се връщат и учениците до 8 клас
A A+ A++ A

Тестването на малките ученици е безопасният и щадящ начин да се върнат малките ученици в клас в безопасна среда, защити премиерът въведеното от тази седмица изследване за коронавирус на децата от 1-и до 4-и клас. Имаше обвинения, че се прави прекалено набързо и че не се появиха прекалено бързо тестовете, но вече има достатъчно тестове за всички области и със сигурност от понеделник всички училища ще могат да започнат присъствено обучение. Това каза служебният премиер Стефан Янев.

"Не само ще имаме достатъчно тестове, но до понеделник-вторник ще имаме тестове и за връщане на децата от 5-и до 8-и клас, гарантира Янев. Планът за връщането на тези ученици обаче ще бъде направен от образователното министерство, каза той.

Данните от МОН показват намаляване на заразяването на деца. Когато те са достатъчно малко и пандемията в национален план е на ниско ниво, тези мерки ще бъдат отменени, обеща Янев.

Локдаунът, кратък или дълъг, е по-лошият вариант за мерки от зелените сертификати, защити избора на правителството за мерки срещу коронавируса служебният премиер. От началото на служебния кабинет сме казали, че не искаме да затваряме държавата. Локдаунът освен, че може да докара фалити, се отразява и на психологическо ниво и навсякъде е крайна мярка. Надяваме се и го виждаме в последните данни, че мерките дават резултат и вече оздравелите са повече от новозаразените. Трябва да имаме обществено разбиране, че сме потенциални получатели или донори на заразяване и трябва да сме отговорни", каза още Янев.

#Стефан Янев #На живо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници