Нов скандал: ГЕРБ заподозря "Костинброд - 2" (ВИДЕО)

Нов скандал: ГЕРБ заподозря "Костинброд - 2" (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Седмица преди парламентарните и президенските избори ГЕРБ заподозря нова версия на констинбродската афера от преди няколко години. Тогава в печатница в Костинброд няколко дни преди изборите бяха открити огромен брой отпечатани над разрешените бюлетини и това бе обявено като опит за измама с вота.

Този път ГЕРБ сигнализира, че в склад в София се съхраняват 228 изборни машини над обществената поръчка от 1600 устройства за предстоящите избори. Бившият премиер Бойко Борисов извика журналисти пред въпросния склад, в който допълнителните машини били разтоварени. Там се съхраняват и останалите изборни устройства.

"Тези машини нямат работа в този склад при "белите" машини. Те не са част от доставката по договора и не е известно тяхното предназначение", заяви Борисов. Според него "само да се сложи една флашка с по 1000 гласа в тях и получаваш 228 000 гласа, колкото за една парламентарна група". "Не случайно една партия се врътна, когато поискахме да се броят контролните разписки от гласуването", заяви Борисов.

 За допълнителните устройства той научил от бивши служители на МВР, които били възмутени от сегашния министър Бойко Рашков. Борисов показа на журналисти и писмо от Централната избирателна комисия от 3 ноември, с което комисията уведомява ДАНС за доставените допълнителни машини, които не са част от договора й със "Сиела Норма" и не е известно тяхното предназначение.

Борисов, който бе придружен от Томислав Дончев, Даниел Митов, Георг Георгиев и други видни активисти на ГЕРБ, не пожела да влезе в склада, за да провери там ли са въпросните машини. Той заяви, че малко преди да дойдат журналистите, от склада са започнали да изнасят кашони, т.е. машините можело вече да не са там.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници