Зукърбърг смени името на Фейсбук с ново: МЕТА

Зукърбърг смени името на Фейсбук с ново: МЕТА
A A+ A++ A

Facebook съобщи в четвъртък, че променя корпоративното си име на Meta.

„Отсега нататък ние ще бъдем първo метавселена, след това Facebook“, каза главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг по време на събитието на компанията Oculus Connect. „С течение на времето няма да е необходимо да използвате Facebook, за да използвате другите ни услуги.“

Компанията ще започне да търгува под новия борсов тикер MVRS на 1 декември, се казва в съобщение за пресата на Facebook.

Дългоочакваната промяна на името идва седмица, след като The Verge съобщи, че компанията прави ребрандиране, за да се съсредоточи върху мисията си "метавселена".

Зукърбърг публично обяви през юли, че иска Facebook в крайна сметка да се превърне в „компания за метавселена“. Миналата седмица компанията заяви, че ще наеме 10 000 души в цяла Европа, за да изградят своя метавселен проект.

Метавселената е виртуално пространство, където хората могат да взаимодействат дигитално, използвайки аватари.

Основното социално приложение на Facebook ще съществува под името на новата марка, както и останалите продукти на компанията, като Horizon и WhatsApp. Това е малко като Google, който съществува под чадъра на Alphabet.

Въпреки съобщенията, че компанията ще претърпи сериозно корпоративно преструктуриране, като Alphabet и Google, Facebook заяви, че нейната „корпоративна структура не се променя“. Неговото финансово отчитане вече ще бъде разделено на два оперативни сегмента: неговите Reality Labs и неговото семейство от приложения.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници