207948 статии       |       426 интервюта       |       1527 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.72123| EUR 1.95583| GBP 2.2963|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1

Размер на шрифта:   

Ето къде можем да си направим безплатно бърз антигенен тест (СПИСЪК)

26 октомври 2021, вторник / 18:30; Коментари: 0
Send to Kindle
Ето къде можем да си направим безплатно бърз антигенен тест (СПИСЪК)

162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории на територията на страната вече имат сключен договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове, съобщи министерството на здравеопазването.

Съгласно договорите, тези болници и лаборатории работят с безплатно предоставени тестове. Пределната цена, която те могат да определят за пробовземането и административната работа, свързана с отчитането на резултатите в НЗИС и издаването на сертификат за изследване, е до 10 лв.

Проверка в списъка обаче показва, че в някои области предлагането ще е изключително ограничено, а в област Русе все още няма подписан договор с нито една лаборатория. В Кюстендил има само една - в МБАЛ "Д-р Никола Василиев". Във Видин, където в момента има огромна заболяемост, са само две - в "Биомед" и "Св. Иван Рилски". Две са и във Враца - в "Нов медицински център" и в МБАЛ "Св. Иван Рилски". В Кърджали също са две - в "Клинилаб" и "Рамус".

В София тепърва чакат получаване на договорите си 11 лаборатории. Сред тях обаче са големите вериги "Цибалаб", "Рамус" и "Кандиларов", така че вероятно местата за правене на безплатни тестове ще са повече. Не е изключено обаче те да се окажат и недостатъчни за хилядите работещи, които имат нужда от тест, да не говорим за хилядите желаещи да ходят по концерти, ресторанти и пр. Всички тези хора се струпват в лабораториите заедно с десетки болни, потвърждаващи инфекцията си.

Пълня списък можете да изтеглите ОТТУК

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: