„Атака“ иска мораториум върху строежа на джамии

„Атака“ иска мораториум върху строежа на джамии
Според членовете на „Атака“ в България радикалният ислям е придобил чудовищни размери. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От „Атака“ поискаха България да наложи мораториум върху строежа на джамии на територията на страната.

„България е на първо място в Европа по брой джамии на глава от населението“, се казва в отворено писмо на партията до медиите.

„Нека вземем пример от демократична Швейцария, където има забрана за строеж на нови джамии“, призовават в него националистите.

Според членовете на „Атака“ в България радикалният ислям е придобил чудовищни размери.

Те посочват, че на делото в Пазарджик е станало ясно, че в България има ислямисти от 2008 година.

„Къде е позицията на президента, премиера и председателя на Народно събрание за радикалния ислям? Няма такава, защото сред подсъдимите в Пазарджик има и хора на ГЕРБ – семейство Горилски. В този момент вицепремиерът на България Цветан Цветанов е в Анкара като гост на конгреса на партията на Ердоган. Тази партия е ислямистка, самият Ердоган е ислямист. Поведението на Цветанов и Борисов е поредното доказателство за туркофилското им управление и национално предателство“, се казва още в писмото.

„Нека видим дали ГЕРБ ще се съгласи с предложението на „Атака“ за налагане на мораториум върху строежа на джамии, да видим дали ще действат в услуга на ислямизма и тероризма“, казват още от партията.

Националистите изразяват още мнението, че „в България се провежда политика на показност, що се отнася до джамиите“.

„Постилат се молитвени килимчета на тротоара пред джамиите в София, звукът тормози хората, а кметът Фандъкова не прави нищо. Това е процес, който руши националната сигурност“, пише в писмото.

От „Атака“ искат ДАНС да създаде истинска служба, „която да се занимава реално с исляма и да се изгонят всички ислямски фондации от България, които са проводник на радикализъм“.

#Атака #България #джамии #ГЕРБ #Анкара #Пазарджик #радикален ислям #Швейцария #Европа #София #Йорданка Фандъкова #кмет на София #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници