Причините, поради които дори добрите мъже изневеряват

Причините, поради които дори добрите мъже изневеряват
A A+ A++ A

Много жени търсят вината в себе си за предателствата на мъжа до тях. Те смятат, че всичко се дължи на не толкова перфектния им външен вид, дългите години заедно или семейните скандали. И в някаква степен може и да са прави, но причините съвсем не са само те.

Причините, поради които дори добрите мъже изневеряват:

Не всички мъже знаят как да общуват във връзка

Не всеки мъж е подготвен за това, което предстои в сериозната връзка. Да, той може да е успешен в своята професия и да се е доказал в много отношения, но това не означава, че знае как да общува във връзката си. И ако започне да се чувства несигурен, че не прави нищо както трябва, лесно може да реши да търси оправдание навън.

Ще се изненадате колко двойки се разделят заради липсата на качествено общуване. Да умеем да разговаряме и да разбираме това, което казва другият, може да бъде ключово за бъдещето ни заедно.

И добрите мъже понякога искат да се доказват

Голяма част от мъжете, които изневеряват, всъщност държат на партньорките си и не биха искали да се разделят с тях. Те може да имат прекрасни отношения и да се разбират идеално. Причината за изневярата им е свързана единствена с тяхната несигурност и желанието да си докажат, че все още са харесвани. Това повишава самочувствието им и им дава увереност.

Много често това се случва в така наречената "криза на средната възраст”. В този период мъжът изпитва силно желание да върне времето назад и да компенсира всички свои пропуски, включително и с жените.

Неспособността да се справят с конфликтите

Тъй като изясняването на отношенията води до конфликти, някои мъже предпочитат да си спестят всичко това и да се дистанцират. Те не могат да се справят с различното мнение на партньорката и отказват да общуват. Изневярата е начин да избягат от проблемите във връзката и да се правят, че не съществуват. В повечето време се чувстват толкова виновни, че са склонни да се съгласяват с всичко, което иска половинката им.

И на добрите мъже понякога им писва да са добри

Новите приятели, колеги или познати с по-разкрепостено мислене могат да повлияят дори на един примерен съпруг. Ако те му внушат, че е "под чехъл” и е единственият мъж на планетата, който не изневерява, той може да й се подлъже да тръгне по грешния път. Всеки добър мъж е склонен на някакъв етап да си докаже, че и той може да бъде лош. Въпросът е дали ще си остане само с намеренията, или ще ги осъществи, пише lifezone.bg.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници