ИТН не се е самосвалила от власт, категорична е Ива Митева

ИТН не се е самосвалила от власт, категорична е Ива Митева
A A+ A++ A

ИТН не се е самосвалила от власт, защото в последните два парламента тези, които наистина искаха промяна бяха ИТН. Отново чувам думата "задкулисие". Ако при нас имаше задкулисие, някой щеше ли да ни позволи да не направим кабинет. Това коментира Ива Митева от "Има такъв народ" в ефира на БНТ.

"Ние щяхме да направим кабинет, но не го направихме, защото искахме да е такъв, какъвто го обещахме на гражданите и правихма кампания. Проблемите са страшно много и трябва да говорим повече за здравеопазване, образование, повече за социални дейности, а не само да се въртим около закриването на спецсъда и спецпрокуратурата. Не смятам, че това е основният проблем на съдебната система. Промяната трябва да започне от хората, работещите трябва да ни кажат какви са проблемите. Виждала съм го от много години, депутатите се събират с ръководители на институции", допълни Митева.

"Не знам ИБГНИ и ДБ откъде са видели дългата ръка на ДПС. Аз лично не съм я видяла. Аз съм два пъти председател на Народното събрание и на мен никой не ми е повлиял по никакъв начин, и никой не ми се е обадил да ми каже какво решение да взема. На Великден бях заснета в църква със Стоян Денчев и това го видях за първи път. Тогава бях свързана с ДПС. След като слушах негови интервюта аз за първи път чух от него "кабинет на промяната". До ден днешен не съм чула ИТН да говори за "кабинет на промяната", но го чувам все по-често от всички останали партии в парламента. Кой тогава е обвързан с ДПС?", допълни тя.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници