ИЗВЪНРЕДНО! Заседналият кораб край Камен бряг потъва! (ВИДЕО)

ИЗВЪНРЕДНО! Заседналият кораб край Камен бряг потъва! (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Корабът "Вера Су" вече потъва, след като хамбарът е започнал да се пълни с вода. Екипажът отказва евакуация. Властите все пак са в готовност да им помогнат. Това стана ясно на брифинг на транспортния министър Христо Алексиев и екоминистърът Асен Личев, които са на ясто.

 „Наш приоритет е запазването на човешкия живот и действаме превантивно. През нощта, около 03:00 часа, изградихме съоръжение, за да може екипажът да бъде евакуиран”, обясни Христо Алексиев. 

Работата на място е сложна, не може да бъде вкарана тежка техника. Проблеми създава и времето, вълните били по 4 бала. Обмислян е вариантът за евакуация и с хеликоптер, но това също е опасно, защото корабът е близо до скали, а в района има силен вятър. 

Относно товара на кораба министър Алексиев обясни, че според становище на европейската агенция за морска безопасност това не е опасен товар. Относно критиките, че държавата не е реагирала по-рано, Алексиев заяви:

„Задържането на кораба на първия ден от инцидента ще се възприеме като враждебен акт от страна на държавата и груба намеса в търговски отношения. Държавата трябва да действа адекватно, не като пиратска”, каза Алексиев. Той беше категоричен, че следи ситуацията от първия ден. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници