По гръцкия модел: Франция освободи над 3000 неваксинирани срещу COVID-19 медици

По гръцкия модел: Франция освободи над 3000 неваксинирани срещу COVID-19 медици
A A+ A++ A

Близо 3000 неваксинирани срещу COVID-19 медицински служители във Франция са отстранени от работа, след като вчера там влезе в сила закон за задължителна имунизация на тези специалисти. Това съобщи днес здравният министър Оливие Веран, предаде Франс прес.

Това са хора от "персонала на здравни и медицинско-социални заведения, които все още не бяха навлезли в пътека за ваксинация", заяви министърът по радио Ер Те Ел и уточни, че е имало и "няколко десетки оставки". Той увери, че продължаването на медицинските грижи е осигурено.

https://www.novinite.bg/articles/206041/V-Garciya-pokazaha-kak-se-pravi-Nevaksiniranite-lekari-parva-doza-dnes-ili-utre-gi-uvolnyavat

Според министъра за голяма част от отстранените мярката е временна. Отстранени са предимно хора от поддържащия персонал и "много малко бели престилки", каза Веран.

Вчера във Франция влезе в сила задължителна ваксинация за 2,7 милиона здравни работници в болниците и домовете за възрастни, медици на свободна практика, пожарникари и други.

По данни на здравното осигуряване, цитирани на сайта "Санте пюблик Франс", към 12 септември в старческите домове в страната са били инжектирани поне с една доза 89,3 на сто от персонала, а сред цялото население на Франция - 73,9 на сто.

Нарушителите, които не са ваксинирани поне с една доза, нямат противопоказания и не са били заразени скоро, "не могат вече да упражняват дейността си", гласи френски закон от 5 август.

https://www.novinite.bg/articles/206105/Otkazali-da-se-vaksinirat-10-000-zdravni-rabotnici-v-Garciya-sa-otstraneni-ot-rabota-dnes

От началото на пандемията коронавирусът е взел над 115 000 жертви във Франция

#Гърция #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай