Отказали да се ваксинират: 10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа днес

Отказали да се ваксинират: 10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа днес
A A+ A++ A

10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа днес, защото не са ваксинирани срещу Covid-19, съобщи БНР. От 1 септември имунизацията на работещите в здравната система в южната ни съседка е задължителна.

Това предизвика поредица от протести на засегнатите, но правителството в Атина бе категорично, че няма да отстъпи. Медицинските работници трябва да са имунизирани, за да предпазят собственото си здраве и пациентите, настоява премиерът Кириакос Мицотакис.

Медици протестират пред болниците и тази сутрин с искане за отмяна на задължителното ваксиниране. По информация на синдикатите от днес без работа остават 10 000 медицински работни.

„В разгара на четвъртата вълна на коронавируса до седмица ще блокира здравната система, има риск за болните“, предупреждават лекарите. Медици съобщават за готовност за стачка във всички държавни болници. От днес задължително трябва да са ваксинирани и фармацевтите, както и лекарите на частна практика. Работодателите им са заплашени от 50 000 евро глоба и отнемане на лиценза за работа.

#ваксина #Гърция #лекари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »