Електронното преброяване пред провал

Електронното преброяване пред провал
A A+ A++ A

Електронното преброяване на населението е пред провал, след като втори пореден ден страницата за попълване на формулярите дигитално не работи, установи проверка на Lupa.bg. От НСИ съобщиха, че и днес тя е била подложена на хакерска атака, но през целия ден тя изобщо не се отваря. Стотици са съобщенията за проблеми, получени и в Института на Сергей Цветарски, и в редакциите на медиите. 

Вчера страницата бе достъпна за кратко, но попълването на формуляра отнемаше поне час заради бавно прелистване на различните сегменти.

Днес тя изобщо не функционира. С регистрацията на гражданите, които искат да се преброят преди конвенционалното обикаляне по домовете, също има трудности. Някои не получават потвърдителни имейли, а при други изобщо не е възможно отварянето с ЕГН, съобщават читатели на Lupa.bg. 

С адресите положението не е по-различно - картите, предвидени за отбелязване на местожителството, не се отварят или зареждат изключително бавно. 

Не са добре означени и стъпките за попълване на броя домакинства в едно семейство/жилище, като се налага редакция, а страницата не я приема, оплакват се още читателите ни. Остават едва 10 дни до края на електронното преброяване. 

Миналата година се проведе пробно, в което се включиха едва няколко десетки и тогава сървърът "издържа" на напрежението без проблем. За преброилите се тогава обаче няма облекчение - те все пак ще трябва да се мъчат с неработещата страница, докато не завършат процеса. 

 

 

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници