Призоваваме „Кендимен" oт днес само в кината

Призоваваме „Кендимен" oт днес само в кината
A A+ A++ A

Този август носителят на „Оскар“ Джордан Пийл (Бягай!) представя нов, свеж поглед към смразяващата кръвта градска легенда: Кендимен. Режисьор на тази модерна инкарнация на култовата класика, е успешната млада режисьорка Ниа ДаКоста (Little Woods).

Откакто се помнят обитателите на социалния жилищен комплекс „Кабрини Грийн“ в Чикаго, улиците на квартала им са тероризирани от призрачната история на свръхестествен убиец с кука вместо ръка, който може да бъде призован лесно от тези, които смеят да произнесат името му пет пъти пред огледалото.

Години след трагичните събития около смъртта на изучаващата градските легенди студентка Хелън Лайл и след като и последният западнал блок в Кабрини е разрушен, художникът Антъни МакКой (Яя Абдул-Матийн II, Пазителите) и приятелката му – директорът на галерия Бриана Картрайт (Тейона Парис, Ако Бийл Стрийт можеше да говори), се местят в луксозно жилище в квартала, който е променен до неузнаваемост и вече се населява от предприемчиви и преуспели млади хора. Кариерата на Антъни като художник започва да запада, но случайна среща със стар обитател на „Кабрини Грийн“ (Колман Доминго, Еуфория) го запознава с трагичното и ужасяващо естество на истинската история зад Кендимен. Твърдо решен да запази статута си на арт сцената в Чикаго, Антъни започва да изследва случая, ползвайки мрачните подробности като вдъхновение за картините му, без да подозира, че отваря врата към сложно минало, което ще отприщи нова вълна насилие и ще промени съдбата му завинаги. Кендимен е базиран на едноименния филм на Бърнард Роуз от 1992 година, по мотиви от разказа Забраненият на Клайв Баркър. Режисьор е Ниа ДаКоста (Little Woods), която е и сценарист, заедно с Уин Розенфелд и Джордан Пийл. Продуценти са Иън Купър, Уин Розенфелд и Джордан Пийл. Изпълнителен продуценти са Дейвид Керн, Арон Л. Гилбърт и Джейсън Клот. В ролите са Яя Абдул-Матийн II, Тейона Парис, Нейтън Стюарт-Джарет, Колман Доминго, Ванеса Уилямс и др.

Ако ви стиска, Кендимен ще ви очаква в кината от 27 август.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници