Самолет с 19 души на борда се разби в Непал

Самолет с 19 души на борда се разби в Непал
Самолет на авиокомпанията „Сита еър“ (Sita Air) с 16 пътници и 3 души екипаж се разби близо до летището на Катманду. Спасителите се опитват да потушат пожара, съобщи говорителят на полицията. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Самолет с 19 души на борда се разби близо до летището на непалската столица Катманду.

Седем британци и петима китайци са в списъка на загиналите 12 чужденци в катастрофата, се казва в коригирано съобщение на полицията, цитирано от АФП и БГНЕС.

По-рано полицейският говорител даваше други сведения.

„Самолет на авиокомпанията „Сита еър“ (Sita Air) с 16 пътници и 3 души екипаж се разби близо до летището на Катманду. Спасителите се опитват да потушат пожара“, заяви за АФП говорителят на полицията Бинод Сингх.

Самолетът е паднал малко след излитането си от пистата на столичното летище на по-малко от километър от нея.

Според полицейския говорител пилотът опитал да насочи машината към бреговете на река, но пламъците го обхванали и той се разбил край беден квартал на непалската столица.

Самолетът е пътувал към високопланинското градче Лукла, откъдето започват много от хималайските алпийски маршрути, сред които и към най-високия връх в света Еверест.

Други две самолетни катастрофи взеха жертви в Непал през м. май.

Самолет на компанията „Агни Еър“ с 21 души на борда се разби в северната планинска част на Непал при опит да се приземи на летището в Джомсом – популярна туристическа дестинация. Градът, който често е посещаван и от катерачи, се намира на около 200 километра северозападно от столицата Катманду.

На 9 май по време на демонстрационен полет в Джакарта руският самолет „Сухой суперджет 100“ изчезна от екраните на радарите.

Отломките на машината бяха намерени от спасителен хеликоптер на почти вертикален склон на планината Салак, на около 64 км южно от индонезийската столица.

#Непал #Катманду #самолет #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници