Асандж обвини Обама пред ООН по видеовръзка

Асандж обвини Обама пред ООН по видеовръзка
В изказването си Джулиан Асандж отправи обвинения към президента на САЩ Барак Обама, че потъпква свободата на словото. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Основателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж, който от три месеца се укрива в посолството на Еквадор в Лондон, говори пред Общото събрание на ООН по видеовръзка.

В изказването си Асандж отправи обвинения към президента на САЩ Барак Обама, че потъпква свободата на словото и че „Уикилийкс“ е обект на гонение от страна на американската администрация, съобщи агенция Ройтерс, цитирана от bTV.

„Докато египетските младежи измиват сълзотворния газ от очите си, сигурно ще останат учудени да разберат, че САЩ поддържат промените в Близкия изток. Президентът Обама трябва да започне да държи на думата си. Време е САЩ да прекратят гоненията срещу „Уикилийкс“, заяви Асандж.

Ройтерс коментира, че се очаква в четвъртък в кулоарите на Общото събрание на ООН да се проведе двустранна среща между министъра на външните работи на Еквадор Рикардо Патиньо и неговия британски колега Уилям Хейг, на която ще бъде обсъден отново казусът, създаден от бягството на Асандж в еквадорското посолство в Лондон и предоставянето от Кито на политическо убежище.

В своето изказване пред Общото събрание на ООН еквадорският външен министър Рикардо Патиньо заяви, че ако е необходимо, Джулиан Асандж може да остане на територията на посолството в Лондон в следващите 10 години.

#Джулиан Асандж #ООН #Уикилийкс #Еквадор #Лондон #Барак Обама #Президент на САЩ #Близкия изток #САЩ #Уилям Хейг #външен министър на Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници