Какво да очакваме от BlackBerry OS 10

Какво да очакваме от BlackBerry OS 10
A A+ A++ A

RIM най-сетне показа по подробно интерфейса на следващата версия на мобилната си платформа, която ще видим в началото на следващата година. По време на BlackBerry Jam Americas 2012 компанията не демонстрира финалната версия на платформата, а поредната й бета версия, която работи с нов телефон прототип за авторите на софтуер. За последния от компанията не казаха нищо, така че не можем да твърдим, че това е някой от телефоните, които ще видим на пазара заедно с пускането на платформата, но не е изключено това да е така. По отношение на интерфейса няма изненади, след като вече се срещнахме с него през май, и то неведнъж, макар че сега знаем повече за това как работи.

BlackBerry 10 ще използва три основни екрана - основен, който показва работещите в момента приложения (до 8 от последно използваните), списък с всички инсталирани приложения и BlackBerry Hub. В последния потребителите ще намерят известия за получени писма, съобщения в BBM, събития от календара, информация от социални мрежи или известия от други приложения. Той ще е достъпен и за авторите на софтуер, които ще могат да показват в него и съобщения от приложенията си.

BlackBerry Hub ще е достъпен от всяко приложение, а потребителите ще могат да работят с информацията в него директно, което ще им спести отварянето на ново приложение само заради известията му. Новата версия на BlackBerry OS ще позволи на потребителите да създадат различни профили - за работа и персонални, като винаги ще могат да отварят приложенията и в двата профила, но данните ще бъдат съхранявани отделно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино