Касим Дал и Корман Исмаилов с нова партия до края на годината

Касим Дал и Корман Исмаилов с нова партия до края на годината
Корман Исмаилов е основен кандидат за лидер на новата формация. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Инициативен комитет ще обяви официално създаването на новата политическа формация на Касим Дал и Корман Исмаилов, която се очаква да бъде факт до края на годината.

Бившият заместник-председател на ДПС беше изключен от партията през февруари 2011 г., след като обвини Ахмед Доган за изолацията на Движението за права и свободи.

Основната критика на Дал тогава беше свързана и с агентурното минало на голяма част от ръководството на ДПС.

Малко по-късно от партията беше изключен и Корман Исмаилов – един от малкото, подкрепили Касим Дал.

Сега Исмаилов е основният кандидат за лидер на новата формация.

„Стартираме процедурата по закона за политическите партии за регистрация и учредяване на новата политическа формация. Ще приемем учредителната декларация и ще започнем набирането на необходимия брой подписи. В рамките на три месеца ще свикаме учредителната конференция – т.е. до края на декември тази година ще бъде факт учредяването на нова партия“, каза той пред Дарик радио.

Исмаилов не потвърди дали партията ще се казва Партия „Свобода и достойнство“, каквото е името на създадената от тях фондация, но беше категоричен, че няма да „заиграват“ с повторения на букви от абревиатурата ДПС.

„Не ни отива да влизаме в подобни елементарни схеми, най-малко и защото трибуквието ДПС вече е доста опетнено от хората в ръководството на тази партия. Ние ще сме позиционирани в център дясно. Наши потенциални партньори ще са партиите от това пространство, като СДС, НДСВ, земеделците“.

На въпрос как ще успеят да избегнат постоянната връзка, която се прави между тях и ГЕРБ, Корман Исмаилов отговори: „Внушения и предположения всякакви ще се правят. Аз предлагам да следите нашето говорене и действия. Имаме кардинални разминавания по отношение на приоритети в политиката с днешните управляващи“.

Той беше категоричен, че в никакъв случай няма да са „патерица“ на ГЕРБ или на някой друг.

#Касим Дал #Корман Исмаилов #ДПС #Ахмед Доган #ГЕРБ #НДСВ #СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници