Създадоха кукла Барби с лика на жената , изобретила ваксината на AstraZeneca

Създадоха кукла Барби с лика на жената , изобретила ваксината на AstraZeneca
A A+ A++ A

Създателката на ваксината на AstraZeneca срещу новия коронавирус Сара Гилбърт се сдоби с кукла Барби със своя лик, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Компанията "Мател" пусна нова серия от популярните кукли в чест на шест от най-изявените жени в борбата срещу COVID-19. Целта е те да послужат като модели за подражание на малките момичета. Сред новите кукли е и тази, която е направена като професорката от Оксфордския университет Сара Гилбърт (59 г.).
 

 

 

Куклата, посветена на изследователката, има нейната дълга кестенява коса и черни очила. Тя е облечена в тъмносин костюм със сако и панталон, както и с бяла блуза.

"Много е странно, че има кукла Барби, създадена като мое подобие", казва Сара Гилбърт. Тя изразява надежда, че това ще накара повече момичета да се замислят за научна кариера.

По искане на Гилбърт компания "Мател" ще направи финансово дарение на неправителствената организация "Жени в науката и инженерството".

В новата серията има кукли Барби с лика на американската сестра от спешно отделение в Ню Йорк Ейми О'Съливан, лекувала първия пациент с COVID-19; докторката Одри Круз от Лас Вегас, която е на първа линия в борбата с инфекцията и други.

През годините известните играчки са правени по подобие на певицата Бионсе, актрисата Мерилин Монро, бившата първа дама на САЩ Елинор Рузвелт и други.

#ваксина #кукла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »