Йосиф Миладинов - героят на България в Токио 2020! Вижте интересни факти за пловдивчанина

Йосиф Миладинов - героят на България в Токио 2020! Вижте интересни факти за пловдивчанина
A A+ A++ A

Торпедото Йосиф Миладинов накара цяла Българоя да се надява и да следи плуването на Олимпиадата в Токио 2020. След 33 години прекъсване България отново има финалист на олимпийски игри в този спорт, след като той спечели място сред най-добрите 8 във финала на 100 м бътерфлай. с четвърто време.БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Мечтите му обаче не спират дотук. Йосиф гледа смело към медалите и вярва, че утре сутринта в 04:30 часа ще зарадва милиони българи, които научиха името на 18-годишния талант в последните дни.

Малцина обаче са запознати с пътя, който измина Миладинов до Токио. Като всяко малко момче Йосиф харесва футбола и започва да тренира в родния Пловдив, но малко след това дядо му Йосиф Кавалов решава да го заведе в басейна. 8-годишното момче бързо се влюбва във водата и избира плуването пред футбола.

През 2014 г. обаче се налага да замине със семейството си за Германия, където работи баща му. Година по-късно е приет в спортното училище в Ерфурт и до 2018 г. тренира и учи там. После се мести в Швейцария, а с подготовката му се заема  треньорът Герард Моерланд. И успехите не закъсняват. През 2019 г. спечели два медала от големите международни форуми за юноши - сребро на 100 метра бътерфлай на Европейското първенство в Казан и бронз на 50 метра бътерфлай на Световното първенство в Будапеща. По-рано тази година в Рим пък стана европейски шампион за юноши на 50 метра бътерфлай.

Миладинов има своя идол в басейна и това е олимпийският шампион на 200 метра бътерфлай от Лондон 2012 Чад льо Кло. Никога не е крил, че иска да плува срещу него и това се случи в Токио. Нещо повече - победи го в сериите на 100 м бътерфлай.

Българинът е категоричен, че никога не би се състезавал за друга държава. Имал е предложения от Германия, със сигурност има и още страни, които искат той да плува под техния флаг. А ние трябва да сме горди, че имаме такъв диамант в спорта.

#Йосиф миладинов #Олимпиада 2020 #Токио 2020

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »