Мишо Шамара: Не сме роби на управляващите, да си търпят критиките

Мишо Шамара: Не сме роби на управляващите, да си търпят критиките
„Ние не сме роби на управляващите, те са нашите избраници. Така че това, което се случва сега, е в тяхна вреда, не в моя. За мен е перфектната безплатна реклама“, заяви Мишо Шамара. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управляващите трябва да бачкат за нас и като ги критикуваме, ще си търпят, заяви рапърът Мишо Шамара, който попадна в центъра на последния политически скандал заради песента си със Серафим Мартинов–Сарафа „Бяло, зелено, червено“.

Заради текста на песента прокуратурата го обвинява в поругаване на българския трибагреник, а съратникът му Сарафа в сряда бе на разпит като свидетел в Националната следствена служба.

„Ние сме избрали някакви политици да служат на нас, а не ние да служим на тях. Ние не сме техните роби, те са нашите избраници. Така че това, което се случва сега, е в тяхна вреда, не в моя. За мен е перфектната безплатна реклама“, допълни Мишо Шамара, предаде БГНЕС.

Той заяви, че вярва в свободата на словото и че текстът на песента е провокиран от ситуацията, така че виновна е ситуацията, а не музикантът.

„А ситуацията е такава, защото те не си вършат работата. Значи те са виновни. Ние сме отражение на действителността. Хип-хоп музиката е огледалото на реализма, това което се случва на улицата“, обясни Шамара.

Според него свободата на словото е една от свещените свободи, които трябва да си отстояваме.

„Във Варна ме викаха три пъти за абсолютно същото нещо. Извинявам се на държавата, но съм направил и казал само хубави неща за нея. Обичам си държавата и това е нелепо“, каза още той.

На въпрос защо според него го викат отново три години след написването на „непочтената“ песен, рапърът не изключва политически натиск.

„Направете си извода, идват избори и след три години почват да си фантазират фантазии“, каза Шамара.

#ГЕРБ #Мишо Шамара #Сарафа #Серафим Мартинов #Серафим Мартинов–Сарафа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници