Barnes & Noble отвръща на Amazon с таблетите NOOK HD and HD+

Barnes & Noble отвръща на Amazon с таблетите NOOK HD and HD+
A A+ A++ A

След като Amazon представи новите си таблети от серията Kindle Fire, Barnes & Noble са готови да отвърнат на удара подобаващо. Американците представиха два нови таблета от своята линия NOOK и те също впечатляват с комбинацията от цена и технически характеристики. Новите модели NOOK HD и NOOK HD+ са отново базирани на Android и ще заменят познатия NOOK Tablet на цени, започващи от 199 долара за първия и 269 долара за втория. Продажбите ще започнат през ноември, а предварителните поръчки ще са отворени през октомври.

NOOK HD е по-малък от двата нови таблета и може да се похвали с това, че предлага най-високата резолюция в 7" таблет досега - тя е 1440 x 900 пиксела, което води до пикселна гъстота от 243 ppi. Екранът има и оптична ламинация за по-качествено изображение, а от отзивите досега става ясно, че е много по-качествен от екрана в Nexus 7 и осигурява много големи ъгли на видимост без промяна в цветовете. Таблетът тежи 315 грама, има гумирано покритие на корпуса и залага на двуядрен процесор TI OMAP 4470 на 1,3GHz, комбиниран с 1GB RAM и 8GB или 16GB вградена памет. Добрата новина е, че тя може да бъде увеличена чрез microSD карта.

Устройството може да изведе видео с Full HD резолюция върху външен екран, но за това ще му трябва специален адаптер. Възможностите за връзка включват WiFi b/g/n и Bluetooth, а батерията е с капацитет 4050 mAh за 10.5 часа на четене или за 9 часа гледане на видео. Цената на устройството в Щатите започва от 199 долара за модела с 8GB памет и стига до 229 долара за този с 16GB. И тъй като джаджата ще се продава и в Англия, цените на Острова ще са съответно 159 и 189 паунда.

NOOK HD+ залага на 9" дисплей с резолюция 1920 x 1280 пиксела и оптична ламинация, а пикселната гъстота от 256ppi е почти равна до тази на iPad 3 (264ppi). Процесорът е същият, но с честота 1,5GHz. Оперативната памет е 1GB, а вградената може да е 16GB или 32GB и отново с опция за увеличаване с MicroSD карта. Налице са WiFi b/g/n, Bluetooth и стереоговорители с SRS звук. Таблетът е с дебелина 11.5 мм и тежи 515 грама. Батерията с капацитет 6000 mAh стига за до 10 часа четене или 9 часа гледане на видео. Цената на таблета ще е 269 долара за модел с 16GB и 299 долара за 32GB. В Англия цените ще са съответно 229 и 269 паунда.

В софтуерно отношение е възможно създаването на профили за 5 различни потребители с различни активирани или деактивирани функции и приложения - полезно например за деца. Закупеното съдържание от магазина на компанията може да бъде споделено между различните профили. Таблетите имат достъп до облачната услуга на компанията за съхраняване на електронни книги и друго съдържание, както и до новия магазин за видео, който дебютира с тях. В облака ще могат да се запазват и избрани от потребителя пасажи от книги.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници