Разпитват рапъра Сарафа, изпял „Не вярвам в ГЕРБ, но вярвам в герба“

Разпитват рапъра Сарафа, изпял „Не вярвам в ГЕРБ, но вярвам в герба“
Рапърът Серафим Мартинов–Сарафа ще се яви на разпит в Националната следствена служба в 11:00 часа в сряда. Снимка: 50stotinki.com
A A+ A++ A

Рапърът Серафим Мартинов–Сарафа ще се яви на разпит в Националната следствена служба в 11:00 часа в сряда заради песен, в която пее, че вярва в герба повече, отколкото в ГЕРБ.

Във вторник музикантът обясни, че служителка от Следствена служба му се е обадила и му е казала, че е привикан заради песента „Бяло, зелено, червено“, изпята заедно с Мишо Шамара, предаде БГНЕС.

В песента, качена в YouTube на 21 април 2011 г., Сарафа нарежда:

Ръцете си вдигнете, не за мен, за българския рап.
Ще се видим скоро и в твоя град.
Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба.
Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред.

„Не знам какво толкова съм изпял, но явно съм докоснал някой с думите ми. За мен е малко смешно 2012 г. да ме викат в прокуратурата да се обяснявам за текстовете на песните ми. Смятам, че живеем в демократична държава, живеем в бъдещето, не в 80-те. Нали има свобода на словото. Ще си говорим и ще си пеем каквото си искаме“, заяви Сарафа.

Зам. главният прокурор Бойко Найденов потвърди, че има образувано наказателно производство от Софийска градска прокуратура, но срещу Мишо Шамара, а Сарафа е „викнат само като свидетел по делото“.

„Има образувано наказателно производство срещу Мишо Шамара, така наречения, за това, че в една негова песен се обругават националният герб и националното знаме“, каза още Бойко Найденов.

Официалната версия на разследващите е, че престъплението е извършено с изпяването на пасажа:

От трите цвята най-много обичам бялото.
Зеленото го пуша и съм high.
Не прекалявам с нищо,щото I dont wanna die,die.
Червеното е като мензис, като кисела мацка с Тойота Авенсис.

Прокурорът увери, че производството е срещу Мишо Шамара, а Серафим Мартинов–Сарафа е призован за разпит като свидетел.

„Никой от партия ГЕРБ не е сезирал прокуратурата за песента на младия рапър Серафим Мартинов–Сарафа“, съобщиха във вторник от управляващата партия.

Всеки е в правото си да пее и да играе с думите, включително и с наименованието на партия ГЕРБ, подчертаха още от формацията.

#ГЕРБ #Бойко Найденов #Мишо Шамара #НСС #Национална следствена служба #разпит #Сарафа #Серафим Мартинов #Серафим Мартинов–Сарафа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници