Гласувайте за „чернокожия мюсюлманин“ Обама, призова Мадона

Гласувайте за „чернокожия мюсюлманин“ Обама, призова Мадона
„За добро или за лошо, имаме чернокож мюсюлманин в Белия дом. И това е... невероятна работа“, каза поп иконата Мадона по време на концерт. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Поп иконата Мадона призова своите почитатели да гласуват за „чернокожия мюсюлманин“ Барак Обама на президентските избори в САЩ.

В клип, записан по време на концерт, звездата изрежда видни американски герои като Ейбрахам Линкълн и Мартин Лутър Кинг, преди да се обърне към Барак Обама, предаде БГНЕС.

„Невероятно е, че имаме афроамериканец в Белия дом“, споделя Мадона в богата на възклицания реч на фона на прочутата й трупа от танцьори.

„Аз съм с вас. А вие с мен ли сте?“, пита риторично Мадона, докато публиката ръкопляска и подвиква одобрително.

„Е, тогава гласувайте за... Обама, нали така?“, продължава тя, преди да заяви: „За добро или за лошо, имаме чернокож мюсюлманин в Белия дом. И това е... невероятна работа“.

„За мен това означава, че има надежда за тази страна“, казва още Мадона.

Един на всеки трима консервативни републиканци смята, че американският държавен глава е мюсюлманин. Тенденцията се запазва повече от четири години след встъпването му в длъжност.

17% от близо 3000 избиратели през юни и юли изразили мнение, че според тях Барак Обама е мюсюлманин, макар че официално се причислява към християните.

Първият чернокож президент в историята на Съединените щати ще се бори за преизбиране с кандидата на Голямата стара партия Мит Ромни. До вота на 6 ноември остават шест седмици.

#Мадона #Барак Обама #Президент на САЩ #президентски избори #Мит Ромни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници