Маркет линкс: ГЕРБ и ИТН са с равен резултат, патриотите остават извън Парламента

Маркет линкс: ГЕРБ и ИТН са с равен резултат, патриотите остават извън Парламента
A A+ A++ A

При положение, че изборите бяха днес подкрепата за двете водещи партии - ГЕРБ и "Има такъв народ", би била почти равна. Това сочат данните от проучването на „Маркет Линкс“, съобщи социологът Добромир Живков. Анкетата е направена сред 1075 българи между 8 и 25 юни, по поръчка на bTV.

ГЕРБ биха получили 19,7%, а партията на Слави Трифонов - 18,8% от гласовете.

По думите на Живков при тази минимална разлика трудно може да се каже кой ще е реалният победител на 11 юли. Според него през тази седмица нещата могат да се обърнат и ИТН да излезе първа на изборите.

"През последния месец отчитаме спад в подкрепата на ГЕРБ-СДС, който поставя границата под въпрос", коментира социологът.

Разпределението на електоралната подкрепа за следващите места в новото НС з аостаналите партии и коалиции е следното: БСП 16,9%, ДБ 12,5%, ДПС 9,5% и "Изправи се! Мутри вън" - 5,4%.

Според проучването патриотичните партии засега остават под бариерата от 4% - БГ патриоти 2,9% и Възраждане 2,4%.

Социологът посочи, че 42% от българите подкрепят служебния кабинет срещу 30% неодобрение. Одобрението и неодобрението към служебния министър-председател е идентично.

58% от анкетираните декларират, че ще гласуват на предсрочните парламентарни избори на 11 юли, а 20% декларират, че по-скоро ще го направят. Само 9% заявяват твърдо, че няма да гласуват.

57% от анкетираните смятат, че санкциите по закона „Магнитски“ са основателни, 39% обаче смятат, че тези санкции са намеса във вътрешните работи на България.

Проучването е направено от „Маркет Линкс“, по поръчка на Би Ти Ви, сред 1075 българи между 8 и 25 юни, по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

#ИТН #ГЕРБ #Маркет линкс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници