Миков обвини Цветанов в „пълна неадекватност“ заради полицейските протести

Миков обвини Цветанов в „пълна неадекватност“ заради полицейските протести
Вътрешният министър Цветан Цветанов проявява пълна неадекватност и няма съзнание за личния си принос към проблемите на МВР, заяви депутатът от БСП Михаил Миков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Цветан Цветанов проявява пълна неадекватност и няма съзнание за личния си принос към проблемите на МВР, заяви депутатът от БСП Михаил Миков.

Той упрекна Цветанов заради обвиненията му в цинизъм към протестиращите полицаи и подчерта, че служителите на реда са излезли на улицата заради блокираната реформа, посочиха от пресцентъра на БСП.

Михаил Миков напомни как през 2008 г. Цветан Цветанов насърчавал недоволството на полицаите, прогнозирал протести, които после с охота коментирал.

„В края на управлението на ГЕРБ обаче вътрешният министър вече е забравил думите си, че „дори петдесет човека да излязат, това ще бъде ясен сигнал към правителството“, допълни Михаил Миков.

По думите му повече от три години оправдания с предишните, политизация на системата и хвалби без покритие не могат за заменят реалните действия по реформиране на МВР.

Депутатът и бивш вътрешен министър от Тройната коалиция напомни, че в МВР заплатите не са вдигани от януари 2009 г. и междувременно се орязаха някои придобивки на обикновените служители.

Михаил Миков обясни, че едно увеличение от 5%–7% няма да покрие дори натрупаната за този период инфлация, която е около 11%.

„Това важи не само за полицаите, но и за всички българи, чиито доходи ГЕРБ замрази“, изтъкна още червеният депутат.

Според него все повече българи ще проглеждат, въпреки стремежа на управляващите да прикриват провалите си и да залъгват хората.

„Опитите на министъра да потуши протеста на полицаите няма как да скрият факта, че проблем има. Очевидно Цветан Цветанов е забравил, че е министър на вътрешните работи“,
отбеляза още депутатът от левицата.

Михаил Миков изрази крайното си възмущение от „неадекватния опит на Цветан Цветанов да прехвърли вината за собствените си провали върху полицаите и да дискредитира служителите на реда пред обществото“.

„Нагъл е опитът на вътрешния министър да обвърже повишаването на заплатите в МВР и случая със застреляното момиче в Ловеч. Ловешкият случай е симптоматичен за функционирането на системата и няма нищо общо със социалните искания на полицаите. Абсурдно е по този начин да се манипулира и настройва обществото срещу всички служители на МВР“, категоричен е Михаил Миков.

Според него структурата на бюджета на МВР е неефективна заради провежданата политика, защото въпреки сериозните средства, заделяни за сектора, гражданите са недоволни от резултатите.

„Политизираното управление на системата генерира хроничен недостиг на средства въпреки заделеното от държавния бюджет“, каза още Михаил Миков.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Михаил Миков #БСП #депутат от БСП #МВР #реформа #полицаи #заплати #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници