Сблъсъкът между Иран и Израел означавал трета световна война

Сблъсъкът между Иран и Израел означавал трета световна война
Иранският военен предупреди, че в евентуална конфронтация с Израел Иран ще смята всички американски военни бази в района за американска територия и те ще станат негова мишена. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Война между Иран и Израел може да доведе до трета световна война, заяви в неделя командващият военновъздушните сили на Корпуса на революционните гвардейци Амир-Али Хаджизадех.

„Не можем да си представим, че ционисткият режим ще започне война срещу Иран без подкрепата на Съединените щати, следователно евентуалната война ще бъде срещу двете страни“, каза Хаджизадех, цитиран от ДПА.

„В такъв случай всичко ще излезе извън контрол, защото други страни ще се включат или на страната на Иран, или против него и това може да доведе до трета световна война“, каза висшият ирански военен.

Той предупреди, че в евентуална конфронтация с Израел Иран ще смята всички американски военни бази в района за американска територия и те ще станат негова мишена, добавя ДПА.

Хаджизадех говори пред иранската държавна телевизия „Ал Алам“, която предава на арабски език, отбелязва БТА.

Той заяви, че Иран може да нанесе изпреварващ удар на Израел, ако е убеден, че еврейската държава се готви да го атакува, предаде Ройтерс.

„Нашият отговор ще надхвърли очакванията им… Те нямат вярна преценка за нашите възможности. Ние ще отвърнем не само с ракети“, каза иранският генерал и подчерта, че Израел няма необходимата военна мощ, за да се противопостави на Иран.

#Иран #Израел #Съединените щати #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници