Синдикалист: Полицаите готови да подкрепят народното недоволство

Синдикалист: Полицаите готови да подкрепят народното недоволство
Служителите на МВР протестират за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предстои зима като онази през 1997 г. и служителите на реда ще застанат на страната на недоволството на народа, предупреди зам.-председателят на най-големия полицейски синдикат СФСМВР Борислав Мазнев.

„Това, което не осъзнават управляващите е, че предстои зима, която по нищо няма да се различава от тази през 1997 година. И тогава между „народната" любов и парламента ще застанат служителите на МВР, които с щит и телата си трябва да пазят народните представители от народа, за 300 евро – няма как да стане това," заяви Мазнев в словото си пред протестиращите полицаи пред храма „Св. Седмочисленици".

Той прочете декларация пред колегите си, адресирана до вътрешния Цветан Цветанов и министъра на финансите Симеон Дянков, в която се отказва от служебно погребение, по смисъла на член 205 от Закона за МВР, наречен от Симеон Дянков привилегия, предаде БГНЕС.

Разследващият полицай Борислав Мазнев посочи, че преотстъпва това право на министрите Цветанов и Дянков - „да си го ползват, както и когато намерят за добре по време на мандата си".

Полицаите от многобройния протест се отправиха към Министерството на финансите, за да връчат декларацията на министър Симеон Дянков.

Борислав Мазнев заяви, че синдикатът няма контакт с нито една политическа партия или политическа формация и нарече лъжа упреците на управляващите за политизиране на протестите им.

„Господин Дянков излъга като каза, че нашите заплати са се увеличили със 100 лв., те не са повишавани от 4 г., заяви полицаят. Предлаганите 5% увеличение, за които научихме от медиите, е подигравка с нашия труд," категоричен бе Борислав Мазнев.

#СФСМВР #Борислав Мазнев #полицаи #протест #Цветан Цветанов #Симеон Дянков #Закон за МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници