Започна ремонта на пътя между Бургас и Слънчев бряг

Започна ремонта на пътя между Бургас и Слънчев бряг
Разширяването на скоростния път между Бургас и Слънчев бряг започна официално в неделя с тържествен водосвет, отслужен от отец Николай. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разширяването на скоростния път между Бургас и Слънчев бряг започна официално в неделя с тържествен водосвет, отслужен от отец Николай.

Първият етап от изграждането на пътя включва 3-километровия участък от Сарафово до Поморие на стойност 6,5 млн. лв, осигурени от държавния бюджет, съобщиха от МРРБ.

Пътят е от изключително значение за региона. От двулентов той ще се разшири до четирилентов, като по този начин ще се постигнат две цели - повишена пътна безопасност и отпушване на трафика, заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Пътят трябва да е готов през пролетта на 2013 г.

Според Лиляна Павлова дългосрочната цел предвижда изграждането на обхода на Ахелой, за който само за отчуждителни процедури са необходими около 20 млн. лв.

„Имаме идея да заменим предвидените за отчуждаване земи за равностойни и очаквам кметовете от региона да ни помогнат," коментира министърът.

Според нея така биха се намалили разходите по отчужденията и би се ускорило строителството на пътя.

Лиляна Павлова пожела мека зима и безаварийна работа на строителите от ДЗЗД „Трейс Слънчев бряг".

„Много министри и много правителства обещаваха да направят този път, но само този кабинет имаше волята да го стартира и да осигури финансирането," каза кметът на Бургас Димитър Николов при стартирането на строителните работи.

#скоростен път #Бургас #Слънчев бряг #МРРБ #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие #Димитър Николов #кмет на Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници