Първан Симеонов: БСП по-скоро търси символ

Първан Симеонов: БСП по-скоро търси символ
A A+ A++ A

"Не бих го нарекъл "широка лява коалиция", защото АБВ няма толкова много гласове. Що се отнася до партията на г-н Кадиев, аз почти не съм я забялзал на политическия терен", заяви изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов в интервю пред агенция "Фокус".

 "БСП по-скоро търси символ. Изненадващо се включи и проф. Минчо Христов. Той имаше към 15 000 гласа, дали нямаше повече гласове от АБВ и "Атака". Това е важно допълнение към БСП", заяви Симеонов.

По думите му ситуацията в 46-ото Народно събрание няма да е по-лесна от тази в предходното. Социологът смята, че очакванията на избирателите трябва да са по-големи, защото ако и този път не бъде съставено правителство, хората няма да искат да гласуват на трети парламентарни избори.

Според Първан Симеонов, истинският конкурент на БСП е "Има такъв народ".

"Ако се замислите, досега Слави Трифонов е "ударил" БСП поне по три начина. Първият е, че ѝ попречи да е основната опозиционна сила в страната и да монополизира и канализира целия протестен и наказателен вот, както се случи през 2017г. Слави Трифонов системно отказва да припознае БСП като агент на промяната. Третият начин, по който г-н Трифонов пречи на БСП и в момента, е продължаващото говорене, че БСП е на другия бряг, и че коалиция с БСП няма да прави. Това говоене нарежда БСП сред партиите на статуквото, каквато тя несъмнено е, но не трябва да забравяме, че тя беше основната опозиционна сила в последното десетилетие", коментира Първа Симеонов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници