Съдът остави в ареста цитрусовия бос Сотир Янков

Съдът остави в ареста цитрусовия бос Сотир Янков
Обвиненият в укриване на данъци цитрусов бос Сотир Янков и двама от помагачите му остават в ареста. Мария Янкова и Елена Янкова са с парични гаранции от 10 000 лв. и 5 000 лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обвиненият в укриване на данъци цитрусов бос Сотир Янков и двама от помагачите му остават в ареста, реши Пловдивският окръжен съд.

Парична гаранция от 10 000 лв. за Мария Янкова и 5 000 лв. за Елена Янкова постанови още Окръжният съд в петък, предаде БГНЕС.

Сотир Янков и Елена Янкова са обвинени в укриването на данъци в размер на 5,3 млн. лв. в периода от 1 януари 2009 г. до 31 юли 2012 г.

Сотир Янков, Елена Янкова и Мария Янкова в съучастие с Николай Дойчев и Атанас Бонев извършили 29 банкови превода в евро чрез банките ОББ и МКБ „Юнионбанк" на обща стойност 1,3 млн. евро, за които знаели, че са придобити чрез умишлено престъпление.

В качеството си на управител на „Сотир плод" ООД Сотир Янков помогнал на Мария Янкова – собственик и управител на „Мелиско Фреш", да избегне плащането на ДДС в размер на 156 000 лв.

Сотир Янков, Атанас Бонев и Николай Дойчев са обвинени в тежки умишлени престъпления, за което се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че именно те са извършили деянията, в които са обвинени.

Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрият, а за Атанас Бонев и Николай Дойчев и да извършат престъпление и затова ги остави в ареста.

По отношение на Мария и Елена Янкови съдът е преценил, че тяхното участие в деянията е в по-малка степен и най-адекватна в случая се явява мярката парична гаранция.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

#Сотир Янков #укриване на данъци #ДДС #ОББ #Атанас Бонев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници